Podgrzej na oliwie cebule, dodaj pokrojonego ziemniaka, pietruszk, kukurydze, kostkę rosołową i gotuj do miękkości warzyw (ok 20 min). Pod koniec dopraw jeśli trzeba (imbir, słodka papryka, troche chilli) i zabiel mlekiem, zblenduj na gładki krem.
KREM Z DYNI
- 20
- 1
- KCAL - 288 g
- WĘGLOWODANY - 65 g
- BIAŁKA - 11 g
- TŁUSZCZE - 2 g
Składniki:
- 2/3 puszki kukurydzy
- mały ziemniak
- pietruszka
- bulion
- mleko
- przyprawy
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!