2 drożdzówki: 50g płatków owsianych, 50g twarogu, 1 jajko, łyżeczka oleju kokosowego, truskawki (mogą być maliny, borówki, jagody), łyżeczka drożdzy – ugniatamy ciasto, formujemy bułeczki, wykładamy na papier do pieczenia i odstawiamy na 20-30min żeby ciasto wyrosło. Pieczemy 20 min 19-200 stopni:)
DROŻDZOWE BUŁECZKI OWSIANE
- 40
- 2
- KCAL - 356 g
- WĘGLOWODANY - 40 g
- BIAŁKA - 23 g
- TŁUSZCZE - 14 g
Składniki:
- 50g płatkó owsianych
- 1 jajo
- łyżeczka oleju kokosowego
- truskawki/borówki/jagody
- drożdze
- 50g twarogu
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!
Wykonanie:
Zapisz się do mojego newsletera i otrzymaj mini ebook FIT DESERY!
DZIĘKI ZA ZAPIS!
Teraz koniecznie wejdź na swoją pocztę i potwierdź zapis do Newslettera (rodo). Dopiero wówczas będę mogła podesłać Ci te wszystkie smakołyki! No i wszystkie kolejne wartościowe treści.