DROŻDZOWE BUŁECZKI OWSIANE

Składniki:

  • 50g płatkó owsianych
  • 1 jajo
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • truskawki/borówki/jagody
  • drożdze
  • 50g twarogu

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

2 drożdzówki: 50g płatków owsianych, 50g twarogu, 1 jajko, łyżeczka oleju kokosowego, truskawki (mogą być maliny, borówki, jagody), łyżeczka drożdzy – ugniatamy ciasto, formujemy bułeczki, wykładamy na papier do pieczenia i odstawiamy na 20-30min żeby ciasto wyrosło. Pieczemy 20 min 19-200 stopni:)

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami