TAJSKA ZUPA Z KREWETKAMI I BATATEM

Składniki

  • MLECZKO KOKOSOWE PUSZKA
  • BATAT
  • KREWETKI OK 200G
  • PASTA CURRY
  • CUKINIA
  • CZOSNEK
  • NATKA PIETRUSZKI/KOLENDRA ŚWIEŻA
  • OLEJ KOKOSOWY
  • LIMONKA

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Na patelni rozgrzałam odrobinę oleju kokosowego, dorzuciłam ok 2-3 ząbki czosnku, chwile podgrzałam. Wlałam puszkę mleczka kokosowego, dorzuciłam pokrojony w drobną kostkę obrany batat i gotowałam całość pod przykryciem ok 10-15 min aż warzywo zacznie powoli mięknąć. W momencie, jak batat jest jeszcze lekko niedogotowany dorzuciłam pokrojoną cukinię i krewetki. Dodałam także łyżeczką pasty curry (sklep ze zdrową żywnością, znajdzcie taką bez dodatków, chemi), odrobinę soli himalajskiej, soku z limonki, kurkumy oraz sporo natki. Całość dusiłam aż do miękkości warzyw i krewetek czyli jeszcze ok 5 min 😉

Można dorzucić paprykę, trawę cytrynową, pędy bambusa, pieczarki czy grzyby mun 😉

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.