Ubiłam białka, dodałam żółtka, białko czekoladowe, erytrol, odrobine sody, 2 łyżki mleczka kokosowego z puszki i wymoczone 5 min we wrzątku wiórki, kakao, trochę soku z pomarańczy i na koniec mąkę kokosową, wymieszałam i placuszki smażyłam na kokosowym. Całość z sosem balsamicznym, połową małej pomarańczy i miętą 😉
PANCAKE CZEKOLADOWO-KOKOSOWE Z POMARAŃCZĄ
- 20
- 1
- KCAL - 511 g
- WĘGLOWODANY - 28 g
- BIAŁKA - 26 g
- TŁUSZCZE - 31 g
Składniki:
- 2 jajka
- 2 płaskie łyżki mąki kokosowej
- ok 10g wiórek koko
- 2 łyżki mleczka kokosowego puszka
- erytrytol
- 1/2 pomarańczy
- sos balsamiczny
- soda oczyszczona
- olej kokosowy do smażenia
- mięta do dekoracji/smaku
- kakao
UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!