OMLET Z NOWALIJKAMI

Składniki

  • 3 białka + żółtko
  • 2 łżki otrębów
  • przyprawy
  • mix sałat
  • rzodkiewki
  • pomidor
  • papryka
  • cebula
  • szczypior
  • cukinia
  • 50g jogurtu do sosu

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Ulubiona baza na wytrawne omlety – 3 ubite biała + żółtko, 2 łyżki otrębów żytnich, sól, tymianek, oregano, bazylia i do pieca 15 min 180 stopni. W środku – mix sałat, rzodkiewki, pomidorki, papryka, czerwona cebula, szczypiorek i cukinia. Sosik – 50g jogurtu + sól, tymianek, koperek, sok z cytryny, ewentualnie ząbek czosnku.
Polecam też dodatek np. tuńczyka lub siemie lniane do omleta

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.