Ulubiona baza na wytrawne omlety – 3 ubite biała + żółtko, 2 łyżki otrębów żytnich, sól, tymianek, oregano, bazylia i do pieca 15 min 180 stopni. W środku – mix sałat, rzodkiewki, pomidorki, papryka, czerwona cebula, szczypiorek i cukinia. Sosik – 50g jogurtu + sól, tymianek, koperek, sok z cytryny, ewentualnie ząbek czosnku.
Polecam też dodatek np. tuńczyka lub siemie lniane do omleta
OMLET Z NOWALIJKAMI
- 20
- 1
- KCAL - 212 g
- WĘGLOWODANY - 27 g
- BIAŁKA - 19 g
- TŁUSZCZE - 6 g
Składniki:
- 3 białka + żółtko
- 2 łżki otrębów
- przyprawy
- mix sałat
- rzodkiewki
- pomidor
- papryka
- cebula
- szczypior
- cukinia
- 50g jogurtu do sosu
UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!