LODY BANANOWO-ORZECHOWE

Składniki

  • banan
  • łyżeczka masła orzechowego z nerkowców/migdałów
  • ok 150-200g mrożnego kalafiora
  • erytrol
  • mleczko koko ok 3 łyżki
  • opcjonalnie białko smakowe

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Moje ukochane lody! <3 Kalafior może jest tutaj dziwnym dodatkiem, ale jest niewyczuwalny, a całość na prawdę was zaskoczy 🙂

Zacznijmy od tego, że dzień cy kilka godzin wcześniej musicie zamrozić banana. Wcześniej zdejmijcie skórkę. Do miski wrzućcie kalafior (jeżeli różyczki są duże potnijcie je na mniejsze żeby łatwiej je zblendować). Warzywo musi być zamrożone. Wkrójcie do tego zamrożony owoc, dodajcie odrobine mleczka czy mleka koko, erytrol (u mnie ok 2-3 łyżki) i masło orzechowe. Opcjonalnie odżywka. Całość doookładnie, mocno zblendujcie, tak, żeby nie było żadnych grudek, wymaga to trochę siły, ale wierzę w was! 😛 Lody różowe zamiast banana mają truskawki mrożone, ale bananowe z masłem zdecydowanie lepsze!

Czary mary i pyszne lody gotowe!! 🙂

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.