FRITTATA Z GRUSZKĄ, SZPINAKIEM, KOZIM SEREM, ŁOSOSIEM

Składniki

  • 10 JAJ
  •  150ML CREAMO KOKOSOWE
  •  1 DUŻA GRUSZKA
  •  GARŚĆ SZPINAKU
  •  100G ŁOSOSIA WĘDZONEGO
  •  100G SERA – KOZI TOPIONY, GORGONZOLA, PLEŚNIOWY LUB RICOTTA
  •  ZIOŁA TYMIANEK, BAZYLIA, ROZMARYN

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Nagrzej piec do 180 stopni. Jajka zmiksuj z Creamo. Dodaj sól, tymianek, bazylie, rozmaryn. Gruszkę pokrój w plastry, szpinak umyj, łososia poszarp. Przygotuj formę do pieczenia (u mnie średnia 22cm, lub mała ok 18), wyłóż ją papierem i spryskaj olejem (nie wlewaj masy jajecznej do formy bez papieru bo może wyciec z nieszczelnej blaszki). Wlej 1/3 masy jajecznej, na to szpinak, plastry gruszki, łososia i wybranego sera, kolejna warstwa jaj i znowu dodatki. Na górze ułóż ładnie plasterki gruszki. Całość do pieca na ok 40 min – kontroluj do ścięcia całkowitego jaj!

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.