PIECZONY PSTRĄG W MIGDAŁACH NA SZPARAGACH, JAJKO, PUREE Z BATATÓW

  • 30
  • 1
  • kcal 367
  • Węglowodany 23g
  • Białka 23g
  • Tłuszcze 20g

Składniki

  • SZPARAGI
  • SOK Z CYTRYNY
  • 124G PSTRĄGA
  • MIGDAŁY
  • OLIWA
  • 100G BATATA
  • MASŁO
  • JAJKO

Szparagi krótko obsmażyłam na patelni + sok z cytryny i sól, ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, na to przyprawiony pstrąg 125g posypany 8g migdałów + sok z cytryny i odrobina oliwy (jakieś 2g) i do pieca na 20 min (przykryłam folią, żeby nie spalić). 100g batatów ugotowałam + pól łyżeczki masła, rozmaryn, słodka papryka i zblendować. No i jajeczko.

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj

ODBIERZ DARMOWE PRZEPISY!

Zostaw mi swój adres email, a co 2 tygodnie podrzucę ci na maila zestaw obłędnych przepisów, które możesz stosować nawet będąc na diecie! Na start podrzucę ci Fit Desery w 10 min oraz fragmenty moich ebooków: Omletobook oraz FitCookEbook!

Zapisaliśmy Cię i Twoje darmowe przepisy już do Ciebie lecą!