fbpx

MIELONE Z INDYKA I GROSZKU + HUMMUS Z BURAKA I FASOLKA

  • 20
  • 1
  • kcal 411
  • Węglowodany 45g
  • Białka 35g
  • Tłuszcze 18g

Składniki

  • 130g mielonego drobiu
  • przecier pomidorowy
  • 80g mrożonego froszku
  • przyprawy
  • 150g fasolki szparagowej
  • 150g buraków
  • 50g ciecierzycy
  • 10g sezamu
  • oliwa
  • sok z cytryny

130g mielonego kurczaka + łyżeczka przecieru + 80g ugotowanego groszku mrożonego + przyprawy – wymieszać, ulepić kotlety i na patelnie. 150g fasolki ugotowanej, 150g buraków ugotowałam i zblendowałam z 50g cieciorki + 10g sezamu, 5 g oliwy, sok z cytryny, sól, kolendra

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj