fbpx

KREM BURACZANO – MALINOWO – TRUSKAWKOWY

  • 45
  • 1
  • kcal 133
  • Węglowodany 38g
  • Białka 6g
  • Tłuszcze 3g

Składniki

  • duży burak
  • 100g malin
  • 150g truskawek
  • miód
  • ocet jabłkowy
  • łyżka mleka kokoswego opcjonalnie
  • sos balsamiczny

Na 1 porcje – 250g obranych i pokrojonych buraków zawinęłam w folie i do pieca na 45 min (z solą i pieprzem). Gotowe, miękkie buraki zblendowałam ze 100g malin i 150g truskawek + łyżeczka miodu, łyżka octu jabłkowego. Na talerzu całość polana łyżką mleka kokosowego i sosem balsamicznym (robi tu robote!)
Mega opcja na letni lekki krem

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj