fbpx

TWAROŻEK KOKOSOWO-ORZECHOWY

  • 3
  • 1
  • kcal 448
  • Węglowodany 23g
  • Białka 23g
  • Tłuszcze 25g

Składniki

  • mąka kokosowa 50g
  • mleczko kokosowe np. Real Thai zwykłe lub light
  • erytrol
  • masło orzechowe
  • woda ok 100ml
  • wiórki kokosowe łyżka
  • łyżka izolatu smakowego opcjonalnie

Śniadaniowy faworyt bez jaj nr 2 🙂 3 minuty roboty. Do mąki dodaje erytrol, wiórki i izolat (opcjanalnie), mieszam łyżeczką, dodaje mleczko kokosowe (kcal podane dla wersji light), wodę i łyżeczką masła orzechowego i ponownie mieszam do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Odstawiam na 3 min. Twarożek zgęstnieje ponieważ mąka koksowa mocno chłonie płyny. Jeżeli jest za gęsty dodaje jeszcze troszkę wody.

Smakuje jak rafaello 🙂

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj