fbpx

SUFLETY JAGLANE Z TAHINI

  • 20
  • 2
  • kcal 431
  • Węglowodany 37g
  • Białka 15g
  • Tłuszcze 28g

Składniki

2 na sztuki (makro podałam na 1)

  • 4 łyżki kaszy jaglanej (zmielić)
  • 4 kostki gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki tahini
  • 2 jajka
  • owoce do dekoracji
  • erytrol/ksylitol/miód do posłodzenia

Rozpuściłam w rondelku czekoladę (u mnie z odrobiną miodu), dodałam resztę składników (kaszę wcześniej zmieliłam na drobno) i wszystko zmiksowałam. Masę przelałam do kokilek spryskanych tłuszczem, na górę po owocku i mięta i do pieca na ok 10 min 210 stopni 😉 Środek po wyciągnięciu powinien być jeszcze płynny. Można troche czekolady rozpuszczonej zostawić na polewę.

Deserek w 15 min gotowy!!!

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj