fbpx

SPAGHETTI BOLOGNESE LOW CARB ;)

  • 19
  • 1
  • kcal 418
  • Węglowodany 26g
  • Białka 35g
  • Tłuszcze 20g

Składniki

  • biała rzodkiew
  • wołowina mielona 150g
  • sos pomidorowy ok 200g
  • łyżka kremu/mleczka kokosowego gęstego
  • świeża bazylia
  • marchew
  • cebula
  • czosnek
  • olej kokosowy do smażenia
  • przyprawy: tymianek, oregano, chili, sól himalajska

Z białej rzodkwi robimy obieraczką makaron. Wycinamy nitki i wrzucamy je na patelnie pod przykryciem na 3 minutki z łyżką wody, solimy (można też na 1 min do wrzątku).

Na oleju podsmażamy cebulkę  przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dorzucamy drobno pokrojoną marchew i smażymy ok 5 min. Dorzucamy wołowinę. Gdy mięso zacznie dochodzić zalewamy całość sosem/przecierem pomidorowym, dodajemy przyprawy, zioła i łyżkę kremu kokosowego, mieszamy i dusimy pod przykryciem ok 5 min mieszając co jakiś czas.

Makaron z rzodkwi podajemy z mięsem i sosem 😉

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj