fbpx

SAŁATKA OWOCOWA ROSZPONKA I RICOTTA

  • 10
  • 1
  • kcal 182
  • Węglowodany 18g
  • Białka 13g
  • Tłuszcze 7g

Składniki

  • roszponka
  • ricotta
  • truskawki
  • pomarańćza
  • len
  • sos balsamiczny

Roszponka, jakieś 8 sztuk truskawek, połowa pomarańczy, ser ricotta 50g (uwielbiam!!! ma sporo białka, choć tez niemało tłuszczu, ja wybieram ten maki Food&Joy np. w Almie, ma 5g T także mniej więcej tyle co twaróg płótłusty 🙂, siemie lniane ok 7g łyżeczka no i oczywiście mój ukochany sos balsamiczny, tym razem cytrynowy <3 Także z Almy, uwielbiam go właśnie w sałatkach owocowychlub owocowo – mięsnych

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!
Zobacz także

Skomentuj