fbpx
  • Post Slideshow Image

RYŻ Z PESTO, KREWETKI, WARZYWA

  • Post Slideshow Image
  • 20
  • 1
  • kcal 482
  • Węglowodany 39g
  • Białka 36g
  • Tłuszcze 20g

Składniki

  • 125 G KREWETEK
  • ŁYŻKA ZIELONEGO PESTO
  • 40 G RYŻU
  • SZPARAGI ZIELONE
  • CZOSNEK
  • 30G POMIDORÓW SUSZONYCH W OLEJU
  • 25G CZARNYCH OLIWEK
  • 2 ŁYŻKI ZIELONEGO GROSZKU
  • OLIWA/ OLEJ KOKOSOWY LUB MASŁO KLAROWANE DO SMAŻENIA

Sszybko, prosto, smacznie i bez monotonii!

Ryż ugotuj i odcedź. Odetnij twarde końcówki od szparagów i  obgotuj je krótko w posolonej wodzie. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojone 2 ząbki czosnku. Po chwili dorzuć krewetki i obsmaż z każdej strony po ok 3 min. Ściągnij z patelni. Na tą samą patelnię wrzuć ryż i dodaj pesto. Wymieszaj i chwilkę smaż. Dorzuć pokrojone szparagi, oliwki, groszek i pokrojone pomidory, wymieszaj i gotowe!

Podawaj z krewetkami i natką pietruszki.

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj