fbpx

RISOTTO Z KURCZAKIEM I SZPARAGAMI W MLEKU KOKOSOWYM

  • 15
  • 1
  • kcal 340
  • Węglowodany 46g
  • Białka 30g
  • Tłuszcze 9g

Składniki

  • 40g ryżu
  • 100g kurczaka
  • cebulka
  • 200g białych szparagów
  • 100ml mleka kokosowego light
  • sok z limonki

Ugotować 40g ryżu, 100g kurczaka doprawić i podsmażyć z cebulką i ok 200g białych szparagów (wcześniej należy je obrać!), podlac wodą i dusic chwile do miękkości. Pod koniec dodać ok 100g mleka kokosowego light, dodać sól, chili, kolendre, natke pietruszki i odrobine soku z limonki. Dorzuć ryż i gotowe.

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj