fbpx

PUREE Z JAGLANEJ I KALAFIORA Z FILETEM W JOGURTOWEJ MARYNACIE

  • 30
  • 1
  • kcal 389
  • Węglowodany 47g
  • Białka 33g
  • Tłuszcze 9g

Składniki

  • 40g kaszy jaglanej
  • kalafior
  • przyprawy
  • oliwa
  • jogurt naturalny
  • 120g piersi z kurczaka
  • ogórki

40g jaglanej gotowalam do miękkości z ok 130g kalafiora w osolonej wodzie. Odcedziłam, dodałam wybrane zioła (u mnie bazylia i natka) i ugniotłam tłuczkiem z łyżką marynaty jogurtowej i łyżeczką oliwy. 120g fileta z kurczaka marynowałam w lodówce 30 min w 50g jogurtu + czosnek, koperek, tymianek, sól. Po tym czasie filet zawinęłam w folie do pieczenia i 20-25 min w piekarniku 180 stopni. U mnie z ogóreczkami.

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj