fbpx

POMIDOROWE PULPECIKI Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM, PIECZONE ZIEMNIACZKI I SZPINAK

  • 25
  • 1
  • kcal 334
  • Węglowodany 43g
  • Białka 28g
  • Tłuszcze 9g

Składniki

  • 2 ziemniaki
  • oliwa
  • przyprawy
  • 150g mielonego indyka
  • przecier pomidorowy
  • szczypior
  • cebulka
  • 200g pomidorów z puszki
  • jogurt
  • czosnek

200g ziemniaków pokroiłam jak frytki, na folie do pieczenia, spryskałam olejem + sól, koperek, rozmaryn słodka papryka i do pieca na 30-35 min.
150g mielonego indyka + łyżeczka przecieru pomidorowego + szczypiorek i cebulka + pieprz, tymianek, przyprawy i na patelnie z każdej strony, pod koniec podlałam sosem czyli… ok 200g pomidorów z puszki + przyprawy (oregano, bazylia, tymianek). Szpinak 170g podsmażyłam z łyżką jogurtu i ząbkiem czosnku

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj