PLACUSZKI Z RICOTTY Z BANANEM I MAŚLANKĄ

Składniki:

  • 45G MĄKI RYŻOWEJ
  • 50G RICOTTY
  • ŻÓŁTKO + BIŁAKO
  • ŁYŻECZKA WIÓREK
  • PÓŁ BANANA
  • 100G MAŚLANKI
  • ERYTROL
  • AROMAT WANILIOWY
  • PROSZEK DO PIECZENIASODA OCZYSZCZONA
  • OWOCE

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

na 4 sztuki: 45g mąki ryzowej (można spokojnie spróbować z innej 🙂 + 50g ricotty + 1 żółtko + 5g wiórek kokosowych + połowa rozgniecionego banana (można dać całego i np. część z plasterki) + 50g maślanki + stewia/erytrol/ksylitol/słodzik + aromat waniliowy + proszek do pieczenia i soda oczyszczona. Osobno ubić białko i dodać do reszty zmiksowanych składniaków, wymieszać delikatnie łyżką, smażyć jak placuszki. U mnie z maślanką i czereśniami 🙂 Można jeszcze np. podrasować mlekiem kokosowym w wersji „na wypasie”

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami