fbpx

PLACUSZKI Z CUKINII, STEK ROSTBEF

  • 20
  • 1
  • kcal 404
  • Węglowodany 14g | 13%
  • Białka 38g | 36%
  • Tłuszcze 24g | 51%

Składniki

  • cukinia
  • papryka
  • cebulka
  • czosnek
  • szczypior
  • mąka kokosowa
  • stek rostbef (150g)
  • masło
  • jajko
  • przyprawy

Cukinie zetrzyj na tarce, odciśnij wode, dodaj jajko, mąke, dorobno posiekaną papryke, cebulke, szczypior, zioła, przyprawy i smaż jak placuszki.

Stek dopraw (u mnie przyprawa do steka, sól, rozmaryn) i wrzuć na rozgrzaną patelnię, najlepiej grillową na masło klarowane. Ja lubię krwisty/półkrwisty więc trzymam po 3-4 min na stronie. Na koniec na góre wrzuca mały plaster masła.

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj