• Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image

PIZZA Z MĄKI KOKOSOWEJ

  • Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image
  • 30
  • 1
  • kcal 612
  • Węglowodany 28g
  • Białka 36g
  • Tłuszcze 32g

Składniki

  • 3 jajka
  • pół szklanki mąki kokosowej
  • szklanka mleczka kokosowego (u mnie light)
  • pół łyżeczki sody
  • sól, bazylia, oregano, tymianek, ostra papryka
  • przecier pomidorow

Dodatki: tutaj dowolność:) U mnie chorizo, jajka, szpinak, suszone pomidory i oliwki

Pizza na zdjęciu jest z podwójnej proporcji 🙂 Kaloryczność podałam samego spodu, bez dodatków.

W misce wymieszałam pół szklanki mąki ze szklanką mleczka kokosowego i 3 jajkami, do tego pół łyżeczki sody oczyszczonej, łyżeczka soli himalajskiej i przyprawy – u mnie bazylia, oregano, tymianek i ostra papryka. Całość wymieszałam łyżką i odstawiłam na 3 min – ciasto zgęstnieje.

W tym czasie folię nasmarowałam olejem. Na folię wyłożyłam łyżką ciasto i rozsmarowałam. Ja zrobiłam trochę za grube ciasto 😉 Masa idzie do pieca na 15 min 200stopni. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, smarujemy przecierem pomidorowym z bazylią i ziołami i wykładamy dowolne dodatki. Całość znów do pieca na 15 min i gotowe!

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!
Zobacz także

Skomentuj