PIZZA Z ŁOSOSIEM, SZPINAKIEM, MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI

Składniki:

  • 30g płatkow owsianych
  • 15g otrębów
  • jajko
  • 70g jgurtu
  • przecier pomidorowy
  • proszek do pieczenia
  • soda oczyszczona
  • szpinak
  • 60g łososia
  • czosnek
  • 15g suszonych pomidorów
  • 20g mozzarelli
  • przyprawy

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Spód ten sam co poprzednio: 30g płatków zblendowanych na wiór z 15g otrębów + 1 jajko + 70g jogurtu naturalnego + łyżeczka przecieru pomidorowego + bazylia, tymianek, oregano, proszek do pieczenia, soda oczyszczona – wymieszać łyżką i rozsmarować cieńko masę na rozgrzanej patelni. Na górę dodatki – u mnie 60g łososia (akurat miałam takiego w sosie pomidorowym), 3 garści liści szpinaku krótko wcześniej podsmażone na patelni z czosnkiem, 15g suszonych pomidorów i 20 g mozzarelli. przykryć i czekać ok 10 in aż pizza będzie gotowa

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami