PIERŚ Z INDYKA W KOKOSOWEJ PANIERCE, PIECZONA DYNIA, FASOLKA Z MASŁEM

  • 30
  • 1
  • kcal 477
  • Węglowodany 25g
  • Białka 39g
  • Tłuszcze 26g

Składniki

  • pierś z indyka ok 130g (lub kurczak)
  • jajko
  • mąka kokosowa ok 2 łyżki + łyżka wiórek
  • olej kokosowy
  • fasolka szparagowa
  • łyżeczka masła
  • dynia hokaido (pół małej)

Szybki, prosty, przepyszny obiad:)

Dynię kroimy wzdłuż ze skórką, usuwamy pestki, przyprawiamy słodką lub ostrą papryką i do pieca na ok 25 min 180 stopni do momentu, aż i dynia i skórka będzie mięciutka 🙂

Fasolkę gotujemy do miękkości (woda z solą himalajską), odcedzamy, dodajemy łyżeczkę masła i łyżkę mąki kokosowej, mieszamy:)

Filet lekko rozbijamy, doprawiamy, moczymy w jajku i mące wymieszanej z wiórkami, smażymy na kokosowym.

DONE!!

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj