fbpx
  • Post Slideshow Image

PANCAKES OWSIANE Z CZEKOLADĄ I BANANEM

  • Post Slideshow Image
  • 15
  • 1
  • kcal 503
  • Węglowodany 47g
  • Białka 19g
  • Tłuszcze 23g

Składniki

  •  50g mąki owsianej
  • 10g mąki kokosowej
  • pół banana
  • jajko
  • 1/3 łyżeczki sody
  • łyżka erytrolu
  • łyżeczka cynamonu
  • 60ml mleka (u mnie roślinne)
  • 15 g gorzkiej czekolady
  • masło klarowane do smażenia

Zawsze myślałam, że nie ma opcji, na lepsza Pancakes, niż te pszenne, a tu proszę! I do tego przepis banalnie prosty bo wystarczy wszystko wymieszać i gotowe!

Zblenduj banana, mleko, jajko, aromat waniliowy opcjonalnie. Dorzuć suche składniki – mąki (jeżeli nie masz owsianej wystarczy że zblendujesz wcześniej płatki owsiane na mąkę), erytrol/ksylitol, sodę, cynamon i ponownie zblenduj. Pokrój czekoladę, dorzuć do masy i wymieszaj. Rozgrzej masło klarowane na patelni i smaż placki. Wychodzą 3 małe lub 2 duże!

Wychodzą mokre i pyszne! Serwuj np. z plasterkami drugiej połówki banana, masłem orzechowym czy jogurtem kokosowym!

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj