PANCAKE KOKOSOWE Z PISTACJOWYM KREMEM

Składniki:

  • 35g mąki kokosowej
  • 10g białka (opcjonalnie)
  • 100ml mleka kokosowego z kartonu
  • 20g pistacji
  • łyżeczka wiórek
  • łyżka chia
  • jajko + białko
  • awokado
  • spirulina (opcjonalnie)

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Ubiłam 2 białka (ale myśle że jest to zbyteczne przy zastosowaniu mąki kokosowej bo piana i tak przy niej opada) + żółtko, łyżka białka, wiórki, chia, mąka kokosowa i odrobina mleka kokosowego – tyle żeby ciasto miało dobrą konsystencję. Placuszki na patelnie, 4 sztuki.

Krem – mleko ok 100ml + pistacje + awokado + u mnie dodatek spiruliny i blendujemy (albo do rozdrabniacza na chwile). Gotowe!! Śniadanko low card! Pamiętajcie, że możecie kombnować, zamienić mąke kokosową na ryżową, czy inną, dodać jogurt nat. zamiast mleka kokosowego, dodac kakao itp 😉

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami