PANCAKE JAGLANE BEZ JAJEK

Składniki:

  • ok 45g kaszy jaglanej
  • łyżka skrobi ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki bezglutenowej (w mnie ryżowa)
  • ok 100ml mleka roślinnego (u mnie kokosowe karton)
  • pół banana
  • łyżeczka octu jabłkowego
  • soda oczyszczona
  • cynamon
  • erytrol opcjonalnie
  • olej kokosowy do smażenia
  • dodatki: u mnie borówka, granat (może malinki?:)

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Pancake bez jaj! <3 Da się! 😀

Ugotowaną kaszę zblendowałam z bananem, mlekiem, łyżeczką octu jabłkowego i ziarnami laski wanilii.  Dalej wymieszałąm masę ze skrobią, mąką bezglutenową (u mnie ryżowa, można dać kokosową też, jaglaną gryczaną itp), 1/3 łyżeczką sody, może być erytrol, cynamon. Smażymy na oleju kokosowym. Podajemy z czym dusza zapragnie 🙂 Polecam też polewę – mleczko kokosowe zblendowane z owockami sezonowymi 🙂

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami