fbpx
  • Post Slideshow Image

PANCAKE JAGLANE BEZ JAJEK

  • Post Slideshow Image
  • 15
  • 1
  • kcal 464
  • Węglowodany 85g
  • Białka 8g
  • Tłuszcze 11g

Składniki

  • ok 45g kaszy jaglanej
  • łyżka skrobi ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki bezglutenowej (w mnie ryżowa)
  • ok 100ml mleka roślinnego (u mnie kokosowe karton)
  • pół banana
  • łyżeczka octu jabłkowego
  • soda oczyszczona
  • cynamon
  • erytrol opcjonalnie
  • olej kokosowy do smażenia
  • dodatki: u mnie borówka, granat (może malinki?:)

Pancake bez jaj! <3 Da się! 😀

Ugotowaną kaszę zblendowałam z bananem, mlekiem, łyżeczką octu jabłkowego i ziarnami laski wanilii.  Dalej wymieszałąm masę ze skrobią, mąką bezglutenową (u mnie ryżowa, można dać kokosową też, jaglaną gryczaną itp), 1/3 łyżeczką sody, może być erytrol, cynamon. Smażymy na oleju kokosowym. Podajemy z czym dusza zapragnie 🙂 Polecam też polewę – mleczko kokosowe zblendowane z owockami sezonowymi 🙂

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj