PANCAKE CZEKOLADOWO-KOKOSOWE Z POMARAŃCZĄ

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 płaskie łyżki mąki kokosowej
  • ok 10g wiórek koko
  • 2 łyżki mleczka kokosowego puszka
  • erytrytol
  • 1/2 pomarańczy
  •  sos balsamiczny
  • soda oczyszczona
  • olej kokosowy do smażenia
  • mięta do dekoracji/smaku
  • kakao

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Ubiłam białka, dodałam żółtka, białko czekoladowe, erytrol, odrobine sody, 2 łyżki mleczka kokosowego z puszki i wymoczone 5 min we wrzątku wiórki, kakao, trochę soku z pomarańczy i na koniec mąkę kokosową, wymieszałam i placuszki smażyłam na kokosowym. Całość z sosem balsamicznym, połową małej pomarańczy i miętą 😉

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami