OWSIANY BUDYŃ Z OWOCAMI I GORZKĄ CZEKOLADĄ

Składniki:

  • 45g płatkó owsianych
  • 200ml mleka
  • białko opcjonalnie
  • 2 łyżki budyniu bez cukru
  • erytrol/stevia
  • owoce
  • kostka gorzkiej czekolady

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

45g płatków owsianych zalałam wrzątkiem, odstawiłam na 5 min, odlałam wodę. W między czasie z 200 ml mleka odlałam 50ml, 150 zagotowałam (na koniec gotowania dodałam ok 8g białka czekoladowego-opcjonalnie, ale polecam dla posiadających, dla smaku i żeby dodać troche protein na śniadanie), w pozostałych 50 ml rozpuściłam 2 łyżki budyniu bez cukru i dodałam stevie. Do gotującego się mleka dodałam płaki i budyń, chwile pomieszałam aż do uzyskania pożądanej gęstości. U mnie z mrożonymi owocami leśnymi i startą kostką gorzkiej czekolady.

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami