OMLET Z BOCZNIAKAMI, SUSZONYMI POMIDORAMI I CEBULKĄ

Składniki:

  • 2 jajka
  • łyżka mąki kokosowej (lub innej)
  • odrobina mleka kokosowego/migdałowego (lub inne)
  • sól, papryka, tymianek, rozmaryn
  • boczniaki
  • cebula
  • 25g suszonych pomidorów
  • kiełki
  • por opcjonalnie
  • masło klarowane/olej kokosowy/oliwa do smażenia
  • przecier pomidorowy

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Jajka roztrzepałam z mąką, odrobiną mleka (ok 3-4 łyżki) i przyprawami, wlałam na rozgrzaną patelnie, mały ogień pod przykryciem tak, żeby omlet doszedł z dwóch stron.

W między czasie na drugiej patelni (lub po ściągnięciu omleta) wrzuciłam na rozgrzaną patelnie cebulkę i por (por w sumie średnio mi tam pasował), po chwili boczniaki i suszone pomidory, chwilkę podsmażyłam. Na koniec dorzuciłam troche domowego przecieru. Całość wymieszałam z kiełkami i położyłąm na omlet 😉

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami