OMLET MARCHEWKOWY

Składniki:

  • 4 BIAŁKA + ŻÓŁTKO
  • MARCHEW
  • 20G MĄKI ŻYTNIEJ
  • PRZYPRAWA KORZENNA/DO PIERNIKA
  • CYNAMON
  • ERYTROL
  • PROSZEK DO PIECZENIA
  • 2 ŁYŻKI JOGURTU
  • 2 ORZECHY WŁOSKIE

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Przepis w mojej kuchni stary jak świat, ale na tyle cudowny, że wciąż się przewija Emotikon smile
4 ubite białka + 1 żółtko + 20g mąki żytniej/gryczanej + 1 średnia starta marchew + przyprawa korzenna lub do piernika (koniecznie!) + słodzidło/erytrol + 8g orzechów włoskich + proszek do pieczenia, do formy i do pieca na 20 min (ewentualnie patelnia oczywiście). U mnie z 2 łyżkami jogurtu i cynamonem

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami