fbpx
  • Post Slideshow Image

NALEŚNIKI KOKOSOWE Z MUSEM Z MANGO

  • Post Slideshow Image
  • 20
  • 1
  • kcal 456
  • Węglowodany 26g
  • Białka 23g
  • Tłuszcze 28g

Składniki

  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • erytrol
  • mus z mango lub mango
  • olej kokosowy lub PAM do smażenia
  • cynamon
  • mleko kokosowe bez cukru (karton np Eco Mil, Koko  Diary)

Jajka roztrzep z mąką, łyżeczką erytrolu i 150ml mleka kokosowego z kartonu. Ciasto ma mieć konsystencję ciut gęstszą niż normalne naleśniki, jeżeli ciasto ma u ciebie inną konsystencje dodaj jeszcze trochę mleka/wody czy mąki. Z ciasta wyjdą ok 3 naleśniki. Smaż na rozgrzanym oleju koksowym (najlepiej na patelni naleśnikowej posmarowanej cienko pędzelkiem olejem). Najlepiej smażyć na malutkim ogniu pod przykryciem tak, żeby góra naleśnika ścięła się bez konieczności odwracania (naleśniki są delikatne). Mus – mango ok 80g zblenduj z 50ml mleka, łyżeczką erytrolu i cynamonem. Opcjonalnie – polecam gotowy mus z mango bez dodatku cukru z Kuchnia świata w renomie „Zaczarowane mango” (100% mango, widoczny na drugim zdjęciu – wymiata!!:)

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj