fbpx
1

NALEŚNIKI GRYCZANE Z MUSEM DYNIOWYM

  • 10
  • 3
  • kcal 307
  • Węglowodany 51g | 62%
  • Białka 11g | 13%
  • Tłuszcze 9g | 25%

Składniki

  • 5 ŁYŻEK MĄKI GRYCZANEJ
  • JAJKO
  • 200ML MLEKA (U MNIE KOKOSOWE)
  • SZCZYPTA SOLI (NAJLEPIEJ HIMALAJSKA)
  • PUREE Z DYNII OK 150G (NAJLEPIEJ HOKAIDO)
  • SOK Z POMARAŃCZY
  • IMBIR, CYNAMON, ERYTROL, OPCJONALNIE MIÓD

Naleśniki: mąke wymieszaj z jajkiem, mlekiem, szczyptą soli (himalajską kupicie na fitness food), mozna dodać cynamon. Wychodza 3 duze lub 4 srednie sztuki.

Mus: dynię ugotować, odcedzić, zblendować z sokiem wyciśniętym z połowy pomarańczy, plus erytrol, cynamon, imbir i blendujemy;)

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Komentarzy

Skomentuj