MUFFINKI TWAROGOWE

Składniki:

  • kostka chudego sera
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki jogurtu
  • 4 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • proszek do pieczenia
  • erytrol/stevia
  • łyżeczka kakao
  • opcjonalnie białko
  • 2 białka
  • powidła/dżem

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Na 10 sztuk: kostka chudego twarogu (250 gr) + 1 żółtko + 3 łyżki jogurtu naturalnego + 4 łyżeczki skrobi ziemniaczanej + łyżeczka proszku do pieczenia + stevia/słodzik + łyżeczka kakao (miały być jeszcze 3 łyżki odżywki białkowej, ale zapomniałam o tym składniku więc jeśli ktoś ma np. czekoladową – polecam dodać;) – wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. W między czasie ubijamy 2 białka i dodajemy do masy twarogowej (niemiksujemy już tylko mieszamy łyżką żeby ciasto nie opadło). Pół ciasta rozlałam do spryskanej olejem formy na muffinki, przełożyłam małą łyżeczką powideł śliwkowych i przykryłam drugą porcją ciasta. I do pieca 180 stopni ok. 35 min

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami