fbpx

MAKARON Z CUKINII Z DOMOWYM BOLOGNES Z WOŁOWINĄ

  • 20
  • 1
  • kcal 381
  • Węglowodany 21g | 21%
  • Białka 27g | 27%
  • Tłuszcze 23g | 51%

Składniki

  • 170g mielonej wołwiny
  • cukinia
  • oliwa z oliwek
  • świeże zioła
  • przecier pomidorowy/pomidory z puszki – u mnie przecier domowej roboty
  • marchew
  • cebulka

Cukinię obieramy i zaczynamy robić z niej „nitki marakonowe” używając do tego odieraczki – po prostu tak, jakbyśmy chcieli ją ciągle obierać z góry na dół 😉

Na rozgrzaną oliwę/olej kokosowy wrzucamy pokrojoną marchew i cebulkę, chwilkę podsmażyć i dorzucić wołowinę. Smażyć na niewielkim ogniu pod przykryciem ok 10 min. Po tym czasie doprawić – u mnie sól, pieprz, świeża bazylia i tymianek, chili. Na koniec całość zalałam przecierem pomidorowym domowej roboty – przemycony z domku 🙂 Całość znów lekko przyprawiłąm i podgrzałam.

Pokrojoną cukini wrzuciłam an chwilkę na rozgrzaną patelnie z 2ma łyżkami wody i chwilkę dusiłam pod przykryciem żeby nie była twarda. Dodałam sól, natke pietruszki i voila 😉

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj