fbpx

KREM Z DYNI Z SOKIEM Z POMARAŃCZY

  • 20
  • 1
  • kcal 240
  • Węglowodany 31g
  • Białka 9g
  • Tłuszcze 12g

Składniki

  • dynia
  • 100ml soku z pomarańczy
  • cebula
  • czosnek
  • mleko kokosowe
  • przyprawy

Podduś cebulkę i czosnek, dodaj pokrojoną dynie i zalej wodą. Duś na małym ogniu do miękkości, dopraw (sól, pieprz, imbir, chilli). Pod koniec dodaj mleko kokosowe i sok z pomarańczy wyciśnięty z polówki owoc

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj