KOKOSOWY BUDYŃ Z PIETRUSZKI

Składniki:

  • 2 duże pietruszki
  • mleko kokosowe/mleczko kokosowe
  • erytrol opcjonalnie
  • laska wanilii
  • opcjanalnie: wiórki kokosowe, izolat waniliowy, wiśnie

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Przepis stary aczkolwiek już zapomniałam jaki pyszny <3

Pietruszkę korzeń obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy na mleku/mleczku kokosowym (kaloryczność podana dla mleka) do miękkości (tak żeby mleko ledwo co zakrywało pietruchę). Ściągamy z ognia, dodajemy łyżeczkę erytrolu (opcjonalnie), ziarenka laskii wanilii, można dodać łyżeczkę izolatu np. waniliowego i blendujemy na krem 🙂 Polecam podać z wiśniami (ja miałam mrożone;) Można podrasować wiórkami/chipsami kokosowymi i dodatkiem oleju kokosowego przed zblendowaniem.

Miód, malina!!

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami