fbpx

KASZOTTO Z BOTWINKĄ I INDYKIEM

  • 30
  • 1
  • kcal 328
  • Węglowodany 42g
  • Białka 19g
  • Tłuszcze 11g

Składniki

  • 45g KASZY PĘCZAK
  • BULION
  • 110G INDYKA MIELONEGO
  • CEBULA
  • POR
  • BOTWINKA
  • BAKŁAŻAN
  • OLIWA

45g pęczak ugotowałam w bulionie. Na patelni podsmażyłam 110g mielonego indyka + cebula + mały por + mały pęczek botwinki + bakłażan (ewentualnie cukinia) – całość dusiłam w kilku łyżkach bulionu. Kiedy kasza była mocno al dente przełożyłam ją do reszty i podlałam bulionem, całość dusiłam jeszcze ok 5-10 min. Dałam sporo tymianku i łyżke oliwy;)

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj