JAJA ZAPIEKANE ZE SZPARAGAMI Z BOCZKIEM W POMIDORACH

Składniki:

  • szparagi zielone
  • 3 jaja
  • sos pomidorowy
  • pomidorki koktajlowe
  • boczek ok 40g
  • cebulka
  • świeża bazylia
  • masło klarowane/olej kokosowy do smażenia

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Szparagi krótko obgotowałam w osolonym wrzątku (ok 3 min). Całość albo smażymy, albo zapiekamy ok 15 min w piekarniku ok 180stopni 15 min. Ja na maśle klarowanym podsmażyłam cebulkę i plastry boczku. Boczek zdjęłam z patelni. Dorzuciłam sos pomidorowy dobrze doprawiony ziołami, po chwili przekrojone pomidorki, na sos wbiłam jajka, na gór szparagi zawinięte w plastry boczku, doprawiłam. Całość smażyłam pod przykryciem na małym ogniu ok 5-7 min do ścięcia się białka jaj;)

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami