fbpx

FRYTKI Z BATATÓW Z RYBĄ W POMIDORACH + SOS AWOKADO I JOGURTOWO – CZOSNKOWY

  • 25
  • 1
  • kcal 380
  • Węglowodany 45g
  • Białka 27g
  • Tłuszcze 11g

Składniki

  • 180G BATATA
  • FILET Z DORSZA
  • POMIDORY Z PUSZKI
  • PRZPRAWY
  • POMIDORKI CHERRY
  • 50G AWOKADO
  • SOK Z CYTRYNY
  • JOGURT NA SOS + CZOSNEK

180g pieczonych batatów (+sól, słodka papryka, chili, rozmaryn, spryskane PAM’em), 120g pieczonego w naczyniu dorsza w sosie pomidorowym (pomidory z puszki + bazylia, oregano, tymianek, pieprz) + grilowane pomidorki z przyprawami i 2 sosy do batatów – jeden to 50g awokado z sokiem z cytryny, chili, solą, pieprzem, drugi jogurtowo – czosnkowy czyli 70g jogurtu z ząbkiem czosnku, koperkiem, tymiankiem i natką pietruszki.

Druga wersja z łososiem – 622kcal 34B 49W 33T
200g batatów + oliwa z oliwek i 200g łososia + oliwa, przyrządzone w ten sam sposób Emotikon wink

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj