FIT TOSTY FRANCUSKIE W ORZECHOWEJ PANIERCE

Składniki:

  • 2 kromki chleba żytniego na zakwasie
  • łyżeczka masła klarowanego
  • łyżeczka miodu
  • 20-30g orzechów
  • 2 łyżki mleka roślinnego
  • jogurt kokosowy
  • 2 lyżeczki mąki kokosowej
  • erytrol
  • owoce
  • aromat waniliowy
  • jajo

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Zblenduj jajo z mlekiem i łyżką erytrolu. Przelej do głębokiego talerza. Garść orzechów lub migdałów rozdrobnij na mąkę i przesyp na talerz. Rozgrzej na patelni masło klarowane z miodem. Pieczywo wymaczaj w jajku z mlekiem, dalej w orzechowej panierce i obsmaż z obu stron.

Twarożek – 1/3 jogurtu kokosowego wymieszaj z 2 łyżeczkami mąki i aromatem waniliowym.
Tosty podawaj z owocami i twarożkiem.

https://www.olgalewandowskadietetyk.pl/wp-content/uploads/video-1566733038.mp4

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami