Rrozgrzej piec do 190 stopni i przygotuj blaszkę do pieczenia z papierem.
Filet pokrój na kawałki wielkości ok 3cm, dopraw. Rozdrobnij w rękach lub malakserze płatki kukurydziane i przesyp do miseczki. Dalej wymieszaj w osobnej miseczce mąkę, jajko i mleko oraz sól, pieprz i obie papryki. Jeżeli masa jest za gęsta dodaj mleka, jeżeli za rzadka – mąki. Kawałki kurczaka najpierw zamocz w masie mącznej, a dalej panieruj w płatkach i na blaszkę. Na koniec wszystkie kawałki skrop oliwą, posól i do piekarnika na 20 min!
W tym czasie zrób surówkę – zetrzyj na tarce rzodkiew, marchew i pokrój kapustę. Śmietanę kokosową lub jogurt wymieszaj z odrobiną octu, soku z cytryny, solą i erytrolem, wymieszaj z warzywami.
I Gotowe! Jako sos użyj dobrej passaty lub jogurt + czosnek, koperek, sól.