FIT KOPIEC KRETA

Składniki:

  • PUSZKA CZERWONEJ FASOLI
  • JAJKO + BIAŁKO JAJA
  • KAKAO
  • PROSZEK DO PIECZENIA
  • 150G CHUDEGO SERA
  • ŁYŻECZKA WIÓREK
  • ŁYŻKA ŻELATYNY
  • ERYTROL
  • BANAN
  • MALINY, BORÓWKI OPCJONALNIE

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Jest i nabiał i strączki więc nie dla osobób autoimmunologicznych i paleo Emotikon wink

Omlet: 200g czerwonej fasoli (u mne z Almy Food&Joy 50kcal/100g) zblendować z 1 całym jajkiem + 1 białko + łyżeczka kakao i proszek do pieczenia, masa do formy i do pieca na ok 30 min.
Masa: 150g sera twarogowego chudego u mnie typu Emilki (jest już jakby zblendowany) + łyżeczak wiórek i 7g żelatyny rozpuszczonej w ok 2-3 łyżkach wrzątku + erytrol/słodzidło i wymieszać. Omlet przekroiłam na pół, górną część pokruszyłam, na dolną polożyłam plastry połowy banana, na to wylałam mase, na góre pokruszona część omletu i do lodówki na kilka godzin, albo niecała 1h w zamrażarce

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami