fbpx

DORSZ Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I MARCHEWKĄ, PUREE Z GROSZKU I GOTOWANA FASOLKA

  • 25
  • 1
  • kcal 333
  • Węglowodany g
  • Białka g
  • Tłuszcze g

Składniki

  • FILET Z DORSZA
  • PRZYPRAWY
  • 250G ZIEMNIAKÓW
  • MARCHEW
  • ZIELONY GROSZEK
  • FASOLKA SZPARAGOWA

135g fileta – przyprawiony, w folie i do pieca na 20 min. 250g talarków ziemniaka, spryskane PAM’em + sól, rozmaryk, koperek i ostra papryka, na folie i do pieca na 45 min (100g marchewki to samo). 80g zielonego mrożonego groszku ugotowanego i zblendowanego + gotowana fasolka.

Taki obiadek, który ledwo zjadłam to ok 333kcal.
Dla porównania – tradycyjny smażony schabowy w panierce, z ziemniakami, sosem i zasmażaną kapustą może mieć nawet ok 1200kcal!

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj