DORSZ I KALARIOR W PANIERCE, PUREE Z MARCHEWKI, PAK CHOI

  • 25
  • 1
  • kcal 531
  • Węglowodany 26g
  • Białka 39g
  • Tłuszcze 32g

Składniki

  • POLĘDWICA Z DORSZA (ok 130g)
  • KALAFIOR
  • JAJKO
  • OK 2 ŁYŻKI MĄKI KOKOSOWEJ
  • ŁYŻKA WIÓREK KOKOSOWYCH
  • MARCHEW
  • ŁYŻKA MASŁA GHEE
  • ODROBINA MLECZKA KOKOSOWEGO
  • KAPUSTA PAK CHOI
  • GROSZEK MROŻONY

Ugotuj krótko kalafior i groszek w osolonej wodzie, odcedź.

Jajko roztrzep. Mąkę na talerzyku wymieszaj z wiórkami. Rybę dopraw i z 2ch stron wymocz w jajku, a następnie w mące z wiórkami. To samo robimy z kalafiorem ugotowanym al dente. Smażymy rybę i kalafior na oleju kokosowym.

Marchew świeżą drobno kroimy, lub używamy mniejszej, mrożonej i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Dodajemy łyżeczkę masła, ok 3 łyżki mleczka kokosowego i blendujemy na puree.

Kapustę smarujemy masłem, solimy , zawijamy w folię do pieczenia i pieczemy ok 15 min.

Składamy całość, groszek i kiełki głównie do dekoracji 😉 Można pominąć! Smacznego!!!

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj