fbpx

CIASTO Z KOMOSY RYŻOWEJ Z OWOCAMI

Składniki

  • 60G KOMOSY RYŻOWEJ
  • 1 BIAŁKO
  • 15G BIAŁKA CZEKOLADOWEGO/BANAN
  • 50G JOGURTU
  • CYNAMON
  • ERYTROL
  • PROSZEK DO PIECZENIA
  • OWOCE

Na 1 porcje 15/15cm: 60g surowej komosy białej (ja miałam kolorową) + 1 białko (ja je ubiłam) + u mnie 15g białka czekoladowego (myśle że można tutaj dac np banana) + 50g jogurtu naturalnego + cynamon + stewia/erytrol/slodzik + proszek do pieczenia + odrobina wody dla uzyskania odpowieniej konsystencji ciasta i w przepisie była jeszcze łyżka masła orzechowego ale akurat nie miałam. Całość wymieszać, do formy i pieca 230stopni 25 min. Przekroić na pół wsadzić ulubione owoce delikatnie rozgniecione

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj