CIASTO MARCHEWKOWE

Składniki:

  • 3 białka + 1 żółtko
  • erytrol
  • duża starta marchew
  • kakao łyżeczka
  • cynamon/przyprawa do piernika lub korzenna
  • 2 orzechy włoskie
  • proszek do pieczenia

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Ubiłam 3 białka, dodałam 1 żółtko, 3 łyżki mąki żytniej, stewie/erytrol, ok 160g startej marchewki (jedna duża/2małe), łyżeczke kakao, cynamon/przyprawe do piernika/korzenną, 8g orzechów włoskich i proszek do pieczenia, wymieszałam. Masa do formy i do pieca 30 min 180 stoni.

Moja jednoosobowa forma ma 15/15cm 😉

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami