fbpx

CHILI CON CARNE Z WOŁOWINĄ

  • 20
  • 1
  • kcal 384
  • Węglowodany 55g
  • Białka 23g
  • Tłuszcze 13g

Składniki

  • 100g wołowiny ( u mnie mielona)
  • cebula
  • czosnek
  • 150g pomidorów z puszki lub świeżych
  • papryka
  • 2 łyżki kukurydzy
  • fasola czerwona 2 łyżki
  • przyprawy

Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie + chili, słodka papryka, oregano. Po chwili dodać wołowinę (tu 100gr mielonej), gdy zacznie zmieniać kolor dodać 1/3 puszki pomidorów (lub świeże), 3 łyżki wody i dusić chwile pod przykryciem. Dodać pokrojoną paprykę, kukurydzę (ok 2 łyżek) i czerwoną fasole (ok 40 gr) i gotować jeszcze ok 5 min i doprawić

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj