fbpx

BURGER WOŁOWY W BUŁCE Z KALAFIORA + GRILLOWANE BURAKI, PIECZARKI I SER KOZI

  • 30
  • 1
  • kcal 286
  • Węglowodany 9g
  • Białka 27g
  • Tłuszcze 17g

Składniki

  • 200G KALAFIORA
  • JAJKO
  • 100G MILONEJ WOŁOWINY
  • CZOSNEK, CEBULA
  • 50G BURAKA
  • PIECZARKI
  • POMIDOR
  • SAŁATA
  • PLASTER SERA KOZIEGO

Grillowane buraki + delikatnie roztopiony ser kozi – idealne połączenie;)
Bułka – 200g kalafiora zblendować z 1 jajkiem i przyprawami, ulepić 2 placki i na folie spryskaną olejem i do pieca na 25-30 min. Bułki są w miare sztywne, ale nie na tyle żeby burgera „wziąć w łape” Emotikon wink
W środku grillowana wołowina 100g (po 3 min ze strony), 50g grillowanego buraka, pieczarki, pomidor, sałata i plaster sera koziego. No dooobra, był też ketchup (#złydietetyk ) Emotikon tongue
Dla mnie przeeeee! JAk ktoś chce iść na łątwizne spokojnie można pominąć bułke – samo mięcho z warzywkami is erem robi robote

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj