fbpx

BURGER KALAFIOROWY Z INDYKIEM

  • 30
  • 1
  • kcal 270
  • Węglowodany g
  • Białka g
  • Tłuszcze g

Składniki

  • 200G KALAFIORA
  • JAJKO
  • 2 ŁŻKI OTRĘBÓW
  • PRZYPRAWY
  • 110 MIELONEGO INDYKA
  • CEBULKA
  • PIECZARKI
  • JOGURT
  • PRZECIER POMIDOROWY
  • CZOSNEK
  • CZERWONA KAPUSTA
  • BAKŁĄŻAN
  • OLIWA

Moja wersja: bułki to 200g kalafiora zblendowanego z 1 jajkiem i 2 łyżki otrębów żytnich + przyprawy, ulepić 2 placki, na folie i do pieca na 20 min 190 stopni, aż będą sztywne. Kotlet – 110g mielonego indyka + cebulka, przecier pomidorowy i przyprawy, ulepić kotlet i na patelnie grillową. I u mnie z pomidorem, cebulą i pieczarkami, sos to jogurt + przecier + czosnek, koperek, tymianek i natka. No i czerwona kapusta i grillowany bakłażan <3


Kalorie i makro podam jutro ale wyszło chyba ok 270-300, nieźle jak na taką porcyjke 🙂

 Ta z tyłu na zdjęciu oczywiście nieco bardziej wypasiona

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj