fbpx
  • Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image

BROWNIE – SNICKERS BEZGLUTENOWY, BEZ CUKRU

  • Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image
  • 60
  • 14
  • kcal 419
  • Węglowodany 26g
  • Białka 12g
  • Tłuszcze 31g

Składniki

SPÓD BROWNIE

250 g kaszy jaglanej

3 jaja

180 g jogurtu

50 g kakao

70 g oleju koko

5 łyżek erytrolu

MASA ORZECHOWA

500 g mascarpone

250 g masła orzechowego

Erytrol do smaku

ORZESZKI W KARMELU

100 g mleka kokosowego

50 g miodu

Orzechy arachidowe

Poezja do fanów i brownie i snickersa w wersji bez cukru!
Kasze jaglana gotujemy, po przestudzeniu miksujemy ze wszystkimi pozostałymi składnikami. Masę przelewamy do tortownicy o średnicy 28 cm i pieczemy 30-40 min. w 180 stopniach.
Mascarpone ubijamy kilka minut, następnie dodajemy masło orzechowe i 2-3 łyżki erytrolu. Przekładamy na przestudzony spód i wkładamy do lodówki.
W między czasie przegotowujemy karmel. Do rondelka wlewamy mleko koko i miód, gotujemy ok. 20 min do momentu aż masa zmieni kolor i lekko się zagęści, na sam koniec dodajemy posiekane orzechy i przekładamy na górę ciasta.

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj